menuMeny closeLukk

Ny anonym chat-funksjon

29.02.2024 &frankly

Å oppmuntre ansatte til å legge igjen kommentarer mens de svarer, er en fin måte å fange opp følelser som kan være skjult bak svaret på et spørsmål. Det er imidlertid ikke alltid lett å forstå og adressere direkte teksttilbakemeldinger. For HR og ledere vil det være behov for å spørre mer om en bestemt kommentar for å forstå den bedre, og å diskutere den åpent kan være vanskelig å få ærlig tilbakemelding i utgangspunktet. De ansatte kan også føle at kommentarene deres blir ubesvarte og de føler seg dermed motløse til å legge til nye kommentarer i fremtiden.

Derfor introduserer vi en ny «Anonym chat»-funksjon for ansatte og ledere, for å snakke anonymt om spørsmålet og deres kommentar. Ledere og HR-administrator vil kunne finne ut mer om en bestemt kommentar og tydeliggjøre meningen, mens ansatte får mulighet til å være mer ærlige, og kan også selv ta initiativ til en anonym diskusjon.

De som har registrert seg for å prøve funksjonen tidlig i betaversjonen vil kunne begynne å teste og bruke den fra 31. januar. Den anonyme chatten blir tilgjengelig for alle i slutten av februar. Ønsker du tidlig tilgang, vennligst ta kontakt med oss gjennom vår support.

For HR-administratoren
HR-administratorer kan aktivere eller deaktivere den anonyme chat-funksjonen for hele organisasjonen. Når du aktiverer funksjonen, er det obligatorisk å tildele rollen som hovedHR-administrator, som vil være ansvarlig for å følge opp eventuelle chatter adressert til "HR-administratoren". Det vil også være mulig å bestemme om den ansatte kan starte en chat adressert til egen gruppeeier(leder), til HR-admin eller begge deler.

For ansatte
Hvis den anonyme chat-funksjonen er aktivert i kontoen, vil den vise en bryter for å starte en anonym chat basert på kommentaren de legger igjen mens de svarer på et bestemt spørsmål. Det vil være mulig å starte en chat med enten HR-administratoren, eller en av deres direkte gruppeeiere.

For gruppeeiere (ledere)
Gruppeeiere (ledere) vil kunne starte en chat fra en kommentar som er lagt inn i en av de gruppene de er direkte eier av.