FAQ Simployer HRM

Vi i Simployer ønsker å gjøre det enklest mulig å bruke våre HRM-moduler.

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål.

For alle brukere:

Ja, du kan selv endre ditt brukernavn i Simployer

• Du må være innlogget. Gå til Om meg - Min info
  • I menyen på venstre side trykker du på Generell info
  • Ditt nåværende brukernavn ser du nederst på siden. Ved å trykke på knappen Endre kan du nå velge et annet brukernavn.
  • Legg inn ditt nye brukernavn og avslutt med Lagre.

Ja, du kan selv endre ditt passord i Simployer.

• Du må være innlogget. Gå til Om meg - Min info
  • I menyen på venstre side trykker du på Generell info
  • Ditt nåværende passord ser du nederst på siden. Ved å trykke på knappen Endre kan du nå velge et annet passord.
  • Legg inn ditt nye passord og avslutt med Lagre.

Det er mulig du har flere brukere/brukernavn registrert i systemet vårt. Hør med din administrator i bedriften deres om du har flere registrerte brukere i systemet, og hvilket brukernavn du skal benytte deg av for pålogging.

Du logger mest sannsynlig inn med feil brukernavn. Kontakt deres administrator og be vedkommende gi deg riktig brukernavn. OBS. mail og brukernavn er uavhengige av hverandre. Administrator finner brukernavn under Kontoinformasjon på profilen din i Simployer.

Det er ingen automatikk i at ledere i Simployer har administratorrettigheter.

I Simployer har man rettigheter til å utføre endringer vedrørende dine egne ansatte i avdelingen, men ikke full tilgang slik som en systemadministrator.

For administrator:

Ditt kundenummer finner når du er pålogget i løsningen og trykker på globalmenyen (9 prikker øverst til venstre). Trykk på ditt navn og ditt kundenummeret kommer til syne. Eventuelt står kundenummeret også på avtaledokumenter eller på en faktura fra oss.

Det er kunden selv som oppdaterer og vedlikeholder administratortilganger i egen Simployerportal. Dersom du ikke er administrator/superbruker ber vi deg ta kontakt med administrator i deres virksomhet, eventuelt din nærmeste leder som kan hjelpe deg. Våre konsulenter har ikke tillatelse til å opprette nye administratorbrukere uten skriftlig samtykke fra daglig leder hos kunden. Dette er en rutine vi har for å ivareta sikkerheten og personvernet til våre kunder.

Av sikkerhetsmessige grunner må dere gi våre tekniske konsulenter tilgang til å logge seg på deres portal ved support behov. GÅ til toppmenyen, trykk Gi Simployer tilgang. Velg applikasjon og angi hvor lenge tilgangen skal gjelde. Vent med å gi tilgang til en teknisk konsulent har tatt kontakt og gitt klarsignal.

Vårt kundesenter tilbyr teknisk support på telefon, mail og web til registrerte administratorer i Simployer. Ledere og medarbeidere som har behov for hjelp kan benytte brukerveiledninger samt interaktive hjelp i Simployer.

Brukernavnet finnes allerede i vårt system, dere må benytte et annet brukernavn (f. eks. telefonnummer).

Du må kontakte en av dagens administratorer i bedriften og be de tildele deg systemadministratorrolle.

Noen ganger finner vi en feil. I disse tilfellene må basen sjekkes av utviklerne i tillegg til support, og det kan derfor være nyttig med en litt lengre tidsramme. Vi benytter aldri tilgangen til basen i større grad enn absolutt nødvendig.

Nei, Simployer har ikke tilgang til deres unike base med mindre dere har gitt oss tilgang.

Det finner du en oversikt over her.

Generelt om vårt supportsenter

Vi svarer på henvendelser hverdager mellom kl. 08.00-16.00 (sommertid 20/6-20/8: 08.00-15.30).

Teknisk support styres fra vårt hovedkontor i Sarpsborg, men våre konsulenter er lokalisert på tre forskjellige steder; Sarpsborg, Kristiansund og Stockholm.

1. Digital systemopplæring «Smart Start»

Smart Start er et digitalt og interaktivt systemopplæringskurs som tar deg og dine kollegaer gjennom de ulike Simployer HRM-modulene steg-for-steg. Vi tilbyr ulike kurs for ulike roller; medarbeider, leder og administrator.

Les mer og bestill Smart Start-kurs her

2. Interaktiv hjelp i Simployer

Når du er pålogget Simployer har du alltid tilgang til interaktiv hjelp. Vi har kombinert trinnvis digital veiledning med enkle videoforklaringer, FAQ mm og automatisert våre omfattende løsningsprosesser slik at brukere enkelt kan fullføre oppgaver i øyeblikket behovet og spørsmålet oppstår. Søk på emner eller benytt innholdsstruktur for å finne frem til svaret.

Les mer om interaktiv hjelp her

3. 1-1 administratoropplæring

Vi tilbyr 1-1 opplæring (leder, redaktør og administrator) på telefon eller video. Dette faktureres kr 1450,- pr time og utføres av våre erfarne konsulenter. Send oss en henvendelse til support.no@simployer.com.

Ja, administratorer kan ved hjelp av TeamViewer™ få tilgang til fjernstyring slik at våre tekniske konsulenter kan hjelpe deg der du er. Kontakt oss på telefon eller send en mail til support.no@simployer.com dersom du har behov for fjernstyring.

Systemene støtter følgende nettlesere:

• Microsoft Edge. Siste versjon eller inntil 1 – en – hovedversjoner eldre.
  • Microsoft Internet Explorer 11.
  • Mozilla Firefox. Siste versjon eller inntil 1 – en – hovedversjon eldre.
  • Apple Safari. Siste versjon eller inntil 1 – en – hovedversjon eldre.
  • Google Chrome. Siste versjon eller inntil 1 – en – hovedversjon eldre.

Andre systemkrav:

• Standard webtilgang (https på port 443) til aktuelt domene.
  • Nettleseren må støtte Javascript og cookies.
  • Integrasjoner etableres via API over SSL (port 443) eller via sikker ftp (sftp på port 22)

Det er ingen spesielle krav til PC eller operativsystem. Mobile applikasjoner støtter de mobile operativsystemene som til enhver tid er angitt pr. applikasjon i butikkene til Apple og Google.

FAQ Tid og plan

Ja, ansatte kan selv endre passord i Min Capitech under Min bruker og Endre passord. Slik:

Simployer Tid og plan

Ja, om det er behov for leder å resette passord for Min Capitech så kan dette gjøres her.

I Capitech Flow:

Simployer tid og plan

I Capitech Tid:

Simployer tid og plan

Når du gjør endringer i en terminals konfigurasjon, må du sende den nye konfigurasjonen til enheten.  F.eks.: Du har endret klienten terminalen er knyttet opp til fra Firma A til Firma B.

Fremgangsmåten for å sende data til klokke er følgende (Dette forutser at terminalen har tilkobling til server):

• Naviger til "Send data til klokke" (Intergrasjon>Tid>Send data til klokke).
  • Velg aktuell terminal.
  • Huk av for aktuelle felt (Er du usikker på hvilke felt du skal velge, bare velg alle).
  • Trykk lagre og ok
  • Når dette er utført vil "hukene" i boksene forsvinne (dette kan ta en stund).

En annen fremgangsmåte er å manuelt gå inn på terminalen, enten via fjernstyring eller fysisk, og gjør følgende:

Der du skriver inn ansattnr. skriver du seks nuller:

Simployer tid og plan

Når du får opp Konfigurasjonsbildet, trykk på "hent alle filer".

Simployer tid og plan

Vent til dette er gjort. Dette kan ta en stund.

NB: Pass på at terminalen har kontakt mot server man gjør dette.

Har du behov for nærmere bistand, kontakt support.no@simployer.com

Etter oppgradering må alle ansatte angi ansattnr. og passord for å logge på.
Om en krysser av for husk pålogging så slipper en å logge inn på nytt hver gang.

FAQ Simployer Core-/Workforce-moduler

Du må være innlogget. Gå til Min ferie og søk ny ferie. Du vil motta et varsel når din leder har godkjent eller avslått søknaden.

Du må være innlogget. Gå til Min fri & permisjon og søk om fri og permisjon. Du vil motta et varsel når din leder har godkjent eller avslått søknaden.

FAQ Simployer håndbøker

Håndbøkene består av forskjellig type tekster. Lovtekstene oppdateres til enhver tid av Simployers rådgivere, og er ikke mulig å redigere av dere.

Det er ingen automatikk i at ledere i håndbøker har administratorrettigheter.

I håndbøkene er man en helt vanlig bruker, med mindre administrator i bedriften gir deg rollen som redaktør eller administrator.