Nyheter och uppdateringar från Simployer

För att du och ditt företag ska få största möjliga nytta av Simployer arbetar vi kontinuerligt med förbättringar och uppdateringar.

Här publicerar vi fortlöpande så kallade release notes – eller helt enkelt nyheter och uppdateringar. Systemadministratören för Simployer får notiser om relevanta nyheter och uppdateringar direkt i systemet.

Produktuppdateringer Processer (On/Offboarding)

Datum: 10 september 2020
Modul: Simployer Processer
Relevant för: Ledare, processadministratör och systemadministratör

Genomförda uppdateringar:

Om du startar en process och tilldelar den till en annan person, har du nu möjlighet att lägga till en anteckning / kommentar.

Denna anteckning ligger sedan med i underlaget som går till användaren som du satt som ansvarig. På detta sätt slipper du skicka e-post vid sidan av.

Längst ner i processesvyn ser du också en aktivitetslogg, så att du får en bättre översikt över när och vem som ändrat status på processen.

Fördelar:

Vi hoppas att ni med dessa funktioner får en ökad använding och nytta av era processer och att ni enklare kan hantera och samla in dokumentation.

Läs mer om våra processverktyg här:

Simployer onboarding

Simployer offboarding

Simployer handboksportal - en ny version av Simployers handböcker

Datum: 1 september 2020
Modul: Simployer handböcker
Relevant för: Administratör, redaktörer, chefer och medarbetare

Det här har vi gjort:

Våra handböcker har varit ett otroligt stöd för HR, ledare och medarbetare under hela coronasituationen. I vår senaste kundundersökning från maj 2020 kan vi se att digitala handböcker med tillgänglig och relevant information har stor betydelse – nu viktigare än tidigare.

Det är en uppgradering av handböckerna som innehåller:

• en ny portal och startsida för alla handböcker
  • genvägar till de mest lästa artiklarna och uppdateringar i era handböcker
  • en uppgraderad och ny design för både webb och mobil
  • en snabbare produkt med ny teknik i grunden.

Vår konsult Katarina visar den nya portalen, glöm inte ljudet

Är du administratör eller redaktör? Läs mer här.

Fördelar:

Vi på Simployer vill göra handböckerna ännu mer tillgängliga för både ledare och medarbetare.

Läs mer om handböckerna:

Content Solutions

Personalhandbok och Ledarhandbok

HMS-handbok

Förbättringar i anställningsavtal

Datum: 2 juni 2020
Modul: Simployer anställningsavtal
Relevant för: Alla roller

Det här har vi gjort:

Notis om utgångsdatum för e-signering
Det här är en förvarning om att ett avtal behöver signeras innan ett visst datum. För att förvarningen inte klickas bort och sedan skickas på nytt när datumet har passerat, har vi infört en automatisk påminnelse. Påminnelsen skickas till de personer som ännu inte har signerat avtalet när slutdatumet börjar närma sig. Vi har också lagt in information om signeringsuppskov i den första notisen.

Validering
Användare som upprättar ett anställningsavtal kan uppleva att mallen som skapar avtalet efterfrågar fler personuppgifter under den nya versionen av fliken ”Person”. Det här händer när avtalsmallen använder ett fält från Simployer (personkort) och att något av fälten saknar ett värde. Anställningsavtalet kommer inte längre att kunna skickas vidare för godkännande utan att vara fullständigt ifyllt.

Fälten kan antingen uppdateras för personen i Simployer eller direkt i mallen för anställningsavtalet. I en kommande release kommer vi också att se till att det användaren skriver in mallens fält automatiskt uppdateras på personkortet.

Fördelar
:

Bättre och tydligare förvarning om elektronisk signering av anställningsavtal samt bättre kvalitet på avtalens innehåll.

Simployer anställningsavtal

Uppdateringar av våra processverktyg

Datum: 29 april 2020
Modul: Simployers processer: onboarding, offboarding, medarbetaruppföljning, HMS-processer
Relevant för: Processadministratör och systemadministratör

Det här har vi gjort:

Du som har en av de här rollerna (process- eller systemadministratör) på hög nivå i Simployer kan nu välja vilken ordningsföljd processkategorierna ska visas i. De visas då i samma ordningsföljd där kategorierna används, t.ex. på startsidan för Processer. Du har dessutom fått en ny ”dra och släpp”-funktion som du når via menypunkten ”Redigera kategorier”.

För de användare som startar upp processer har vi också förbättrat hur processerna visas. Även här kan du som har en av de båda administratörsrollerna välja i vilken ordningsföljd processmallarna ska visas. Du hittar funktionen i Processkatalogen där du har översikt över alla processmallar.

Fördelar:

Med de här funktionerna hoppas vi att du bättre kan anpassa Simployers processer och lyfta fram de som är viktigast för just er.

Läs mer om våra processverktyg här:

Simployer onboarding

Simployer offboarding

Förbättringar i anställningsavtal

Datum: 16 april 2020
Modul: Simployer anställningsavtal
Relevant för: Medarbetare, avdelningschefer, löneansvariga , administratörer och de som godkänner avtal

Det här har vi gjort:

Vi har uppgraderat designen för att tydliggöra olika statusar. Vi har också städat upp och döpt om enskilda systemfält för att det ska bli lättare för dig att göra ändringar i mallarna.

När du vill skicka ett avtal för elektronisk signering kan du nu välja även alternativa e-postadresser. Andra ändringar är att avdelningschef kommer upp som förslag på person som ska signera avtalet internt, samt att du kommer åt mer information i anställningsavtalets aktivitetslogg.

Anställda får en ny notis med länk till dokumentet när avtalet är signerat. Löneansvariga får en notis när avtalets status har ändrats till signerat.

Fördelar:

En förbättrad användarupplevelse när anställningsavtalet ska skickas för e-signering.

Effektiv planering av permitteringar

Datum: 25 mars 2020
Modul: Simployer korttidsarbets- och successionsplanering
Relevant för: Ledning, HR och chefer med personalansvar

Det här har vi gjort:

Som svar på akuta förfrågningar från våra kunder med anledning av coronasituationen, har Simployer på kort tid anpassat modulen för successionsplanering, så att den utifrån existerande funktioner kan fungera som stöd under arbetet med permittering.

I utmanande situationer är det viktigt att agera snabbt. För att inte riskera att permittera kritisk kompetens rekommenderar vi att en kartläggning av kompetensen görs på individnivå i stället för på avdelningsnivå.

Eftersom situationen just nu är akut för många verksamheter erbjuder vi en snabb och enkel etablering så att ni omedelbart kan börja använda modulen. Ni som använder modulen för korttidsarbetsplanering i dagsläget kan enkelt ändra den till mer generell successionsplanering när arbetsvardagen blir mer normal igen.

Fördelar:

Simployer korttidsarbetsplanering förenklar arbetet med risk- och sannolikhetsplanering, ända ner på individnivå.

Den kartlägger nyckelroller och kritisk kompetens i organisationen.

Den ger chefer, HR och ledning översikt, kontroll och beslutsunderlag.

Den ser till att kritisk kompetens stannar i verksamheten.

Öka kvaliteten på medarbetarsamtalen i små och medelstora verksamheter

Datum: 4 mars 2020
Modul: Simployer dialog
Relevant för: HR och chefer med personalansvar

Det här har vi gjort:

Under flera år har vi levererat vår populära dialogmodul till större verksamheter, med ett stort antal medarbetar- och uppföljningssamtal.

Efterfrågan från små och medelstora företag har varit hög, därför har vi tagit fram en version som passar för verksamheter med upp till ca 70 anställda. Den är klar för beställning nu, med leverans under våren 2020. Den nya versionen av Simployer dialog passar för de flesta verksamheter, oberoende av bransch och antalet anställda.

Fördelar:

Simployer dialog effektiviserar och ökar kvaliteten på medarbetarsamtalen.

Den förenklar förberedelse, genomförande och uppföljning av medarbetarsamtalen.

Med rätt verktyg effektiviseras uppföljning och medarbetarnas utveckling.

Den minskar administrationen för HR, med bättre översikt och användbara statusrapporter.

Förbättringar i våra processverktyg

Datum: 13 februari 2020
Modul: Simployers processer - onboarding, offboarding, medarbetaruppföljning och HMS-processer
Relevant för: Administratörer

Det här har vi gjort:

Alla översikter/listor över processer och uppgifter har nu fått en aktiv länk från Person med enkel information om var den anställde hör hemma och arbetar. Nu finns det även en genväg till mer information på personkortet. På så sätt har vi gjort anställningsinformationen mer lättillgänglig.

VI har också gjort en av flera pågående förbättringar för notiser från Simployer Processer. Vi har tagit bort den notis som tidigare skickades till den person eller grupp som ansvarar för en uppgift redan vid processtart. Det innebär att uppdragsutförarna meddelas först genom notisen ”Kommande uppdrag”. Den här notisen kan administratören själv styra via inställningarna, antingen i processmallen eller i själva uppdraget. Om du är osäker på när notiserna skickas ut, rekommenderar vi därför att du går in i uppdragsinställningarna.

Fördelar:

Vi har tagit bort en notis som i många fall har gett information i ett för tidigt skede och därför upplevts som onödig. Vi har också gjort informationen om de anställda mer lättillgänglig i listor. Sammanfattningsvis kommer våra processer att upplevas som mer användarvänliga.

Läs mer om våra processverktyg här:

Simployer onboarding

Simployer offboarding

Förbättringar i anställningsavtal

Datum: 12 februari 2020
Modul: Simployer anställningsavtal
Relevant för: Administratörer och de som godkänner avtal

Det här har vi gjort:

Vi har gjort det enklare att skicka påminnelser och skapa ny e-post till medarbetare eller chefer om att signera ett anställningsavtal.

Fördelar:

Du kan enkelt skapa ett e-postmeddelande med en länk för att signera avtalet när du behöver av det.

Förbättringar i anställningsavtal

Datum: 14 januari 2020
Modul: Simployer anställningsavtal
Relevant för: Administratörer och de som godkänner avtal

Det här har vi gjort:

För att garantera att de medarbetare som ska signera ett anställningsavtal elektroniskt använder rätt e-postadress, har vi nu gjort e-postadressen och det telefonnummer som används tillgängliga från avtalets aktivitetslogg.

Fördelar:

I de fall medarbetaren inte har signerat dokumentet kan HR själv enkelt kontrollera att det är rätt adress som har använts.

Lansering av Simployer Chatbot

Datum: 7 oktober 2019
Modul: Simployer personalhandbok
Relevant för: Chefer, medarbetare, HR och redaktör

Det här har vi gjort:

Under 20 år har Simployer utvecklat en smart personalhandbok som gör vardagen lite enklare. Nu har personalhandboken blivit ännu lite smartare, tack vare Simployer Chatbot. Det här är något vi vet att många har väntat spänt på. Vi är väldigt glada över att kunna presentera vår nya favoritkollega, som jobbar dygnet runt och alltid står beredd att svara på precis det du behöver veta.

Fördelar:

Du får en hjälpsam, digital HR-assistent.

Chatboten är integrerad i verksamhetens personalhandbok, och kan svara på frågor om arbetsförhållanden och länkar till relevanta artiklar.

Artificiell intelligens och maskininlärning gör att den lär sig kontinuerligt och blir ännu mer exakt med tiden.

Svaren i personalhandboken blir ännu mer tillgängliga.

Chatbot-ikonen kommer att kunna placeras på intranätet och i programvaror som Slack och Workplace, så att den alltid finns tillgänglig om en fråga skulle dyka upp.

Plug & play: chatboten är klar för användning och kräver ingen särskild installation.

Ökad tillgänglighet leder till ökad användning.

Uppgraderad sökfunktion i handboken

Datum: 27 september 2019
Moduler: Simployers personal-, ledar- och HMS-handböcker
Relevant för: Redaktörer, chefer, medarbetare och HR

Det här har vi gjort:

Vi har gjort en teknisk uppgradering av handbokens sökfunktion, med bland annat en ny sökfunktion i bilagor och filer. Simployers interaktiva hjälp uppmärksammar användaren på funktionen vid den första inloggningen.

Fördelar:

Det har blivit ännu enklare för användare att hitta information i handböckerna. Sidan med sökresultat kommer också att visa de sökträffar som görs i bilagor.

E-signerade anställningsavtal läggs automatiskt i Mina dokument

Datum: 11 september 2019
Modul: Simployer anställningsavtal
Relevant för: HR, chefer och medarbetare

Det här har vi gjort:

När avtalet har godkänts av båda parter och dess status har ändrats till ”signerat” blir dokumentet automatiskt tillgängligt för den enskilda medarbetaren under Mina dokument.

Fördelar:

HR och chefer slipper nu ladda upp färdigsignerade anställningsavtal manuellt.

Simployer medarbetarsamtal har blivit bättre

Datum: 22 augusti 2019
Modul: Simployer semester och ledighet
Relevant för: Chefer och medarbetare

Det här har vi gjort:

För varje nytt samtal som ska genomföras i verksamheten kan du nu välja om det ska vara medarbetaren eller chefen som summerar samtalet och noterar vilka aktiviteter som ska genomföras under den kommande perioden.

Fördelar:

Nu kan du låta medarbetarna ta ett större ansvar för den egna utvecklingen på arbetsplatsen.

Uppdateringar i processverktyget

Datum: 10 juli 2019
Moduler: Simployers processer – onboarding, offboarding, medarbetaruppföljning och HMS-processer
Relevant för: HR och chefer

Det här har vi gjort:

I uppdragsvyn kan du nu se namnet på den person som processen gäller för.

Knappen för administratörer har flyttats till huvudmenyn.

Dialogen för redigeringsuppdrag har förbättrats, samtidigt som du kan hitta samma funktioner som tidigare.

Processens anteckningsfunktion har förbättrats.

Du kommer att få separata notiser för förfallna uppdrag, förfallna gruppuppdrag och uppdragets frist.

När en e-postadress har registrerats på gruppnivå kommer notiser från en process att skickas till gruppens e-post i stället för till alla gruppmedlemmar.

Du kan också se informationen ”Avbruten av” när du får besked om att en process har avbrutits.

Uppdateringen omfattar dessutom några felrättningar för notiser.

Fördelar:

Processverktyget är nu mer användarvänligt och har ett bättre flyt.

Uppdateringarna gäller också Simployer onboarding, Simployer offboarding och Simployer HMS-processer.

Redigering i mallar för anställningsavtal

Datum: 3 april 2019
Modul: Simployer anställningsavtal
Relevant för: HR och chefer

Det här har vi gjort:

Användarna får nu tillgång till mallar för anställningsavtal i systemet.

Fördelar:

Det här innebär att man nu kan ändra i och uppdatera mallarna på egen hand, utan hjälp från Simployer support.

Lansering av e-signatur för anställningsavtal

Datum: 25 mars 2019
Modul: Simployer anställningsavtal
Relevant för: HR och chefer

Det här har vi gjort:

Nu kan godkända anställningsavtal skickas iväg för elektronisk signering.

Fördelar:

Man slipper nu träffas fysiskt för att underteckna avtalet.

Utskriftsknappen på mötessidan i Simployer LMS har tagits bort

Datum: 11 mars 2019
Modul: Simployer LMS
Relevant för: Administratör

Det här har vi gjort:

Vi avråder från utskrift av känslig information och har därför tagit bort utskriftsknappen från mötessidan. Sidan kan fortfarande skrivas ut med hjälp av webbläsarens inbyggda utskriftsfunktion eller kortkommandot Ctrl + P.

Fördelar:

Risken för att känslig information ska hamna i fel händer minskar om man begränsar utskriften av den här typen av dokument.

Fullföljda LMS-aktiviteter visas i CV

Datum: 1 mars 2019
Modul: Simployer LMS
Relevant för: Chefer och medarbetare

Det här har vi gjort:

Alla fullföljda kursaktiviteter från Simployer LMS visas nu som standard i användarens CV. Tidigare var standarden att de inte visades. I de fall användaren inte vill att kursaktiviteten ska visas kan funktionen slås av manuellt.

Fördelar:

Som chef får du bättre överblick över medarbetarnas fullföljda kursaktiviteter.